Uludağ Elektrik, iş gücü çeşitliliği ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda sektörde fark yaratmaya devam ediyor. Kadınların sektördeki etkinliğinin artırılmasının sürdürülebilir kalkınma ve toplumsal cinsiyet eşitliği açısından hayati önemini vurgulayan Uludağ Elektrik Genel Müdürü Remezan Arslan, “Kadın çalışanlarımızın kariyer gelişimlerini destekleyerek, onlara eşit fırsatlar sunmayı ve kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecekleri bir çalışma ortamı yaratmayı öncelikli hedef olarak belirledik” dedi.
Kadınların iş gücüne katılımını desteklemek, yalnızca toplumsal sorumluluk değil aynı zamanda sürdürülebilir başarı için stratejik bir öncelik olarak görülüyor. Şirket, kadın çalışanlarının kariyer yolculuklarında güçlü bir destek sunarak, her alanda fırsat eşitliği sağlamayı hedefliyor.
ÖRNEK YAKLAŞIM
Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde 5 milyondan fazla nüfusa hizmet veren ve tüm Türkiye'deki büyük ölçekli müşterilerine enerji tedarik eden Uludağ Elektrik, iş gücü çeşitliliği ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda sektörde örnek teşkil eden bir yaklaşım sergiliyor. Şirket, kadın çalışanlarının kariyer yolculuklarında güçlü bir destek sunarak, tüm seviyelerde fırsat eşitliği sağlamak ve her bireyin potansiyelini en üst düzeye çıkarabilmesini temin etmek için kapsamlı bir strateji izliyor. Kadın çalışan oranını yüzde 54 seviyelerine çıkaran Uludağ Elektrik, kadınların liderlik pozisyonlarında daha fazla temsil edilmesini hedefliyor. Şirketin kadın istihdamını artırmaya yönelik destekleyici politikaları, yalnızca kurumsal büyümeye değil, aynı zamanda çevreye, topluma ve ekonomik kalkınmaya da olumlu katkılar sağlıyor.
DÖNÜŞÜM FIRSATI
Kadınların sektördeki etkinliğinin artırılmasının sürdürülebilir kalkınma ve toplumsal cinsiyet eşitliği açısından hayati önemini vurgulayan Uludağ Elektrik Genel Müdürü Remezan Arslan, “Uludağ Elektrik olarak sektörümüzdeki kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmaların ülkemizin geleceği açısından hayati önem taşıdığının farkındayız. Enerji sektöründeki kadın istihdamı ve işte fırsat eşitliğini destekleyen öncü bir şirket olarak yüzde 54 kadın çalışan ve yüzde 41 kadın yönetici oranımızla kadınların iş gücündeki rolünü güçlendirmeyi, liderlik pozisyonlarında daha fazla temsil edilmelerini sağlıyoruz. Bu doğrultuda, kadın çalışanlarımızın kariyer gelişimlerini destekleyerek, onlara eşit fırsatlar sunmayı ve kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecekleri bir çalışma ortamı yaratmayı öncelikli hedef olarak belirledik" dedi.
ENERJİ VEREN KADINLAR
Kadın yönetici olmanın iş ortamına getirdiği farklı bakış açılarına değinen İnegöl Bölge Müdürü Deniz Ömeroğulları, "Enerji sektöründe kadın yönetici olmanın, özellikle iletişim ve motivasyon gibi konularda daha avantajlı olduğuna inananlardanım" dedi. Kadınların enerji sektöründe daha fazla yer almasının ve şirketlerin bu konuda duyarlı olmasının önemine dikkat çeken Uludağ Elektrik Balıkesir Bölge Müdürü Vahide Yakut; “Bölgemdeki çalışma arkadaşlarımın yüzde 70’i kadınlardan oluştuğu için kendimi ayrıca şanslı hissediyorum” dedi.